Workshops

Vertellen is een kunst en een kunde: je kunt het leren
 

workshop

Veel volwassenen bewaren fijne herinneringen aan hoe in hun jeugd vader of moeder, opa of oma, juf of meester verhalen vertelde: sprookjes, fabels en allerlei andere verhalen. Spannend, leuk, verdrietig: als kind genoot je ervan. Ook van de sfeer die er omheen hing.
Veel daarvan lijkt tegenwoordig verdwenen. Het is te druk en we geven onze kinderen veel eerder zelf een boek of ze kijken naar tv. En daar horen en zien kinderen ook prachtige verhalen. Maar de sfeer is anders. En vaak zijn het allerlei nieuwe verhalen. De oude sprookjes en volksverhalen hoor je bijna niet meer. Als je dat jammer vindt, kun je ze voorlezen.Maar ze zelf vertellen, maakt het veel leuker. Je zit niet vast aan de tekst van een boek, maar kunt je eigen accenten leggen.

Maar niet alleen kinderen genieten van verhalen. Ook volwassenen luisteren  graag  naar vertellen!

Om te leren vertellen geeft Loek Boer enkereper jaar een workshop, waarin alle basis-elementen aan de orde komen.  Die techniek krijg je in 1 dagdeel onder de knie. Bovendien krijg je veel tips om zelf thuis verder te oefenen.  Een informatie-map helpt daarbij.
Er wordt gewerkt in kleine groepjes van maximaal 6  personen, waardoor iedere deelnemer voldoende aandacht krijgt.

De workshop wordt gegeven via de Volksuniversiteit Hoogeveen, of bij de verteller thuis of op een locatie die u zelf kiest (bijvoorbeeld bij u thuis, uw vakantieverblijf of .......)
Neem contact op voor suggesties!