Kinderboekenweek 2011 en 2012
Het is kinderboekenweek: de kinderen schrijven eindeloos verhalen en ontwerpen de mooiste kaften. Pff! Toch best moeilijk om een verhaal te bedenken, te schrijven en dan ook nog voor te lezen! Tijdens deze periode weten de kinderen van alle groepen van de Prinseschool Staringstraat dat het tijd is voor de verhalenverteller Loek Boer. Nu al voor het tweede jaar vertelt hij aan elke groep een leuk en spannend verhaal! Vol aandacht en bewondering luisteren de kinderen - van kleuter tot “oudste” -, ieder in hun eigen uur. “Juf, hij vertelt alles uit zijn hoofd – zelfs geen spiekbriefje” En ze kennen nog het verhaal van een jaar geleden! Loek, hartelijk bedankt voor je komst!
Prinseschool Staringstraat Enschede.

De buit bedroeg ruim 46 miljoen…..
De buit bedroeg ruim 46 miljoen….. Elk jaar eind april besteden we veel aandacht aan het thema “Vrijheid”. Voor alle leerlingen organiseren we dan diverse activiteiten in en buiten school. Een van de hoogtepunten van het afgelopen jaar was de theatervoorstelling “De buit bedroeg ruim 46 miljoen….” in het Kultuurhuus in Raalte. Verhalenverteller Loek Boer wist de leerlingen van de klassen 1 t/m 4 van het Praktijkonderwijs te boeien van de eerste tot de laatste minuut met twee spannende verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Hij werd begeleid op gitaar en fluiten door het Duo NIHZ, die tussen de verhalen door ook prachtige Joodse muziek speelde. De voorstelling is zeker een aanrader voor leerlingen en leerkrachten!
Roelof Dekker, Leerkracht Carmel College Salland, afd. Praktijkonderwijs.

OBS De Wereldschool Ens
Op 11 november was Loek in groep 3/4/5. Hij kwam ons helpen met het maken van verhalen voor Adčle, de verhalenvogel. Adčle logeert in onze klas en heeft verhalen nodig om straks aan Sinterklaas te vertellen als ze meegaat op de boot terug naar Spanje. Loek vertelde eerst een heel spannend verhaal over Grootmoedertje Heks en Luie Gijs.

obs de regenboog loek boer obs de regenboog loek boer

Daarna legde hij uit hoe hij een verhaal maakt. Samen gingen we aan het werk: waar kan een verhaal overgaan?; hoe begin je en verhaal?;…. Loek vertelde dat hij altijd foto’s in zijn hoofd maakt en dan eigenlijk het verhaal in zijn hoofd ziet…. Enthousiast en geďnspireerd zijn de kinderen aan het werk gegaan om een eerste foto van hun eigen verhaal te maken…..!

obs de regenboog loek boer obs de regenboog loek boer

De ochtend werd afgesloten met het vertellen van een verhaal over Katja en een knol die niet uit de grond wilde komen…. Gelukkig kwam Titiana, het muisje helpen! Een heleboel ouders kwamen meeluisteren!
Déwi Hoeve.

 

Letterlijk en figuurlijk op verhaal gekomen
Als schoolteam in Zwolle hadden we een hectische tijd achter de rug: afscheid nemen van de directeur waarbij we allemaal een actieve rol hadden, inwerken van en wennen aan een nieuwe directeur en enkele nieuwe collegae. Nauwelijks tijd om even op adem te komen en toch de behoefte om elkaar weer eens lekker informeel te ontmoeten en elkaar beter en anders te leren kennen. We kwamen tot de conclusie dat een personeelsuitje buiten de school goed zou zijn, maar ja. .... weer van alles organiseren en ieder voelde zich al zo druk. De vijf mensen waaruit ons managementteam bestaat, zouden die taak op zich nemen, er hun gedachten over laten gaan en ideeën bedenken.

Na twee maanden was er nog niemand met een idee gekomen en toen kwam mij ter ore dat Loek een "verhalenbedrijf" was begonnen. Ik heb zijn folder gekregen en het sprak me geweldig aan. De anderen voelden er ook direct voor: het zou weinig organisatie vergen, we hoefden nu eens niet actief te zijn, konden lui achterover zitten en daarna zouden we gezellig gaan eten en hadden we ook nog tijd om elkaar informeel te ontmoeten. Ik zei tegen Loek dat hij ons compleet mocht verrassen en heb hem de vrije keus gegeven welke verhalen hij zou vertellen. Ik ken Loek langer dan vandaag en wist dat het beslist goed zou komen.

Het bleek een gouden greep. De rest van het team (ongeveer 20 mensen) was in de veronderstelling dat we alleen zouden gaan eten. We hadden net ons eerste glaasje te pakken en ieder was zeer verrast toen er ineens een onbekende man met een rugzak binnenkwam. Ik heb Loek aangekondigd en wij kregen ons eerste verhaal te horen met een voorwerp uit de rugzak. Een prachtig verhaal, waarbij we weliswaar lekker lui in de stoel konden blijven zitten, maar toch actief werden, want door de boeiende manier waarop Loek vertelde, zat ieder op het puntje van zijn stoel om maar niets te missen. Na ongeveer 25 minuten ademloos geluisterd te hebben, hadden we een kwartiervrije pauze om even op adem te komen en onder het genot van een drankje nog wat na te praten over het verhaal dat genoeg stof tot nadenken had gegeven.

De stemming zat er goed in en de tweede ronde verhalen begon. Loek vertelde twee korte verhalen, elk weer met een heel eigen karakter. Er werd opnieuw actief geluisterd en gelachen. Het applaus was welverdiend. Loek pakte zijn rugzak weer in met de voorwerpen die hij bij de verhalen had gebruikt en wij konden aan tafel. Het was verrassend, boeiend, diepzinnig, humoristisch en ontspannend. De reacties waren zeer positief, voor herhaling vatbaar. We waren letterlijk en figuurlijk op verhaal gekomen en dat was net wat we nodig hadden.
Van harte aanbevolen,
Nelleke de Jonge, Heino/Zwolle


Voor herhaling vatbaar
Loek, je optreden was fantastisch. We hebben genoten van je act en je griezelverhaal. Zeker voor herhaling vatbaar!
Joop Keizer, sportleraar Ulerhof College, DoetinchemKinderboekenweek 2007
In deze week hebben we op de Elimschool voor zeer speciaal onderwijs in Hellendoorn Loek Boer op bezoek gehad. Passend bij het thema Sub Rosa vertelde Loek "verhalen vol geheimen". Goed afgestemd op de leeftijd en situatie van onze leerlingen:ze waren tot het eind heel geboeid! Loek heeft dan ook een prettige stem om naar te luisteren.

Manon Heinhuis, leerkracht Elimschool.


Het verhaal moet verder…
Tijdens de openingsbijeenkomst voor het nieuwe cursusjaar van het Christelijk Onderwijs in Midden Twente, hebben alle aanwezigen zeer genoten van de verhalenverteller Loek Boer.
Op boeiende, beeldende wijze heeft hij het levensverhaal van een gevonden steen verteld. Tijdens de reis is de steen voor allerlei mensen van grote waarde geworden en is daardoor steeds aan anderen doorgegeven.
Een prachtige symboliek voor HET VERHAAL wat we in het Christelijk Onderwijs willen doorgeven aan de kinderen.
Het is ook zeker voor de leiding van kinderdiensten, zondagsscholen, clubs, enzovoort de moeite waard om Loek Boer uit te nodigen.
Doen !! Een STEEN-GOED verhaal.


Van een toehoorder: Bert Bril

Kerstbijeenkomst docenten ROC Friese Poort Emmeloord     
Ik vond het een boeiend verhaal. Je zag de gebeurtenissen voor je en als je zo'n 100  docenten een half uur lang kunt boeien, dan heb je een goed verhaal èn vertelkracht!
Ineke Flokstra, docent ROC Friese Poort Emmeloord

Andere docenten van het ROC Friese Poort reageerden ook:
Ik heb genoten: een goede kerstafsluiting met een prachtig verhaal. Het eind was heel verrassend!
Boeiend verteld, passend in de kerstsfeer, waaraan je met een glimlach terugdenkt.

Marjan Ditmar

Van begin tot einde eindeloos genoten: de sfeer en het ademloos luisteren van ons!
Trijnie Bakker .

Een geweldig verteller!
Marianne van Hengel.

Studiedag docenten
Een geweldige bijdrage leverde je aan het slagen van onze studiedag voor  docenten. De beide verhalen vormden een goede inleiding en een waardevolle afsluiting!
Chr. Scholengemeenschap Het Noordik, locatie Vriezenveen