Natuurspeelplaats Het Woeste Westen - Amsterdam.
We hebben enorm genoten van de herfst-tovenaar en zijn verhaal over de witte uil in de nomadentent van het Woeste Westen! De kleine man die twee keer kwam luisteren heeft het verhaal meegenomen en de volegnde dag eerst verteld aan zijn vader. Samen zijn ze naar de naschoolse opvang gegaan: pa als begeleider en de kleine man als kind. Die dag heeft hij, Erki, in het bos zijn attributen bij elkaar gezocht en in de kring met kinderen het verhaal van de witte uil weer verteld. De meneer van de herfst, het geitje met het papier in zijn bekje, de veer met bloed en de donkere toren waarin het boven licht was… de uil die druppeltjes op zijn vleugel kreeg – auw auw riep en weer beter werd….. Erki vertelde erbij dat hij wat moeilijk op gang kwamen steeds goed moest nadenken. En toch…. Hij heeft het hele verhaal verteld en de kinderen hebben met aandacht geluisterd! Het verhaal gaat door! Wat mooi is dit. Dank je wel, Loek, voor je inspiratie en de echtheid in het vertellen van je verhaal.
Natasja, de moeder van Erki.

De buit bedroeg ruim 46 miljoen…..
De buit bedroeg ruim 46 miljoen….. Elk jaar eind april besteden we veel aandacht aan het thema “Vrijheid”. Voor alle leerlingen organiseren we dan diverse activiteiten in en buiten school. Een van de hoogtepunten van het afgelopen jaar was de theatervoorstelling “De buit bedroeg ruim 46 miljoen….” in het Kultuurhuus in Raalte. Verhalenverteller Loek Boer wist de leerlingen van de klassen 1 t/m 4 van het Praktijkonderwijs te boeien van de eerste tot de laatste minuut met twee spannende verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Hij werd begeleid op gitaar en fluiten door het Duo NIHZ, die tussen de verhalen door ook prachtige Joodse muziek speelde. De voorstelling is zeker een aanrader voor leerlingen en leerkrachten!
Roelof Dekker, Leerkracht Carmel College Salland, afd. Praktijkonderwijs.

Opening Natuurspeelbos op Urk.
Natuurspeelbos Urk Bij de opening van het Natuurspeelbos op Urk vertelde Loek een zelfgeschreven verhaal dat perfect paste bij de doelgroep (kinderen en vertegenwoordigers van betrokken partijen(Provincie Flevoland, Gemeente Urk, Het Flevo-landschap, aannemers), gelegenheid en locatie. Hij combineerde geschiedenis en feiten met fantasie en wist bovendien alle betrokkenen in het zonnetje te zetten. Daarna konden de kinderen tussen hjet spelen door nog genieten van enkele spannende verhalen. Loek, bedankt voor je bijdrage aan deze geslaagde middag!
Jacqueline Laumans, medewerker communicatie Het Flevo-landschap

Scoop Welzijn Almelo
Loek vertelde aan de vrijwilligers van het Senioren-Maken-School-project vier hartverwarmende verhalen. Voor vrijwilligers die wekelijks niveaulezen met basisschoolleerlingen wat het een bijzondere ervaring om zelf te worden “voorgelezen”. Loek brengt zijn verhalen met passie en hij zorgt ervoor dat je continu geboeid blijft luisteren. Kortom, een heel geslaagde novembermiddag in Almelo!
Sanne Tijhuis, ouderenconsulent.

Natuur en Milieuvereniging De Vechtstreek en het Natuur Informatie Centrum Ommen
Op de avond van de Ommer “Nacht van de Nacht 2011” propten zich de belangstellenden in het kleine zaaltje van het molenhuis in Besthmen. Deze liefhebbers van het duister kwamen er naast een spannende nachtwandeling ook voor de verhalen waarin de nacht een rol speelt en daarvan had Loek Boer er zelfs twee. Een eeuwenoude sage over de oorsprong van het zilveren licht aan het zwerk, de maan. En ook nog een streekvertelling over hebzucht en jaloezie en de wraak van de Witte Wieven van de Lemelerberg. In het schijnsel van slechts enkele kaarsjes wist Loek zijn gehoor in een verder in inktzwarte duisternis gehulde Besthmenermolen tot ademloos luisteren te boeien. Een magnifieke ervaring met een positief geladen sfeer!
Jaap van Dort.

Kindertheater Het Hek van de Dam, Ekehaar
Kindertheater Het hek van de damHet was een prachtige zondagmiddag in de herfst: heerlijk om naar het bos te gaan. Maar de kinderen die dat niet deden, maar naar het theater Het Hek van de Dam kwamen, hebben genoten van 3 hele leuke en spannende verhalen. Over Luie Gijs die het hele dorp laat overstromen en hoe de Grootmoedertje Heks hem toch helpt; over Nisse die zijn koe uit handen van de Grote Trol van het Hultabos moet redden en daarbij angstige avonturen beleeft. En natuurlijk ook over Katja, die dankzij het kleine muisje Titiana geen spruitjes hoeft te eten, maar heerlijk kan smullen van oma's puree... Loek, namens alle kinderen - en hun (groot)ouders - bedankt!
Aly Mulder, theatermedewerker.

Ned. Vereniging voor Kostuum, Kant, Mode en Streekdracht.
Namens de honderden bezoekers aan onze zomerdag 2008 in Zwolle wil ik je hartelijk bedanken voor het vertellen van het levensverhaal van Gerridina Nijenhuis-Steen. We kregen na afloop heel veel positieve reacties. De deelnemers gingen daardoor met andere ogen kijken naar de tentoonstelling over haar in het Museum in Zwolle. Ook daar vertelde je op andere dagen voor veel belangstellenden meerdere keren het verhaal van deze 103-jarige vrouw en haar betekenis voor de Sallandse klederdracht.
Wielent Harms, streekdrachtdeskundige

Rozenfestival Kasteeltuinen Arcen.
We hebben erg van je genoten tijdens het Rozenfestijn in Arcen, waar we met aandacht naar je verhalen hebben zitten luisteren. Jij kunt zo beeldend vertellen dat het jammer zou zijn de ogen te sluiten om weg te dromen en je mee te laten voeren in de kleurrijke verhalen, verteld met die mooie donkere en expressieve stem… want als je je ogen open houdt, zie je het vuur en de actie! Jammer dat ieder verhaal zo snel eindigde… heb je een site waarop we je optredens kunnen volgen, zodat we mogelijk nog eens kunnen genieten? Hopelijk tot ziens en horens…
Jan en Maja Alofs, operazanger/es

Oosterparkfestival
Loek Boer was een van de verhalenvertellers die optrad tijdens het project Vrijheidsverhalen op het 5-mei-Oosterparkfestival 2007. Hij vertelde 2 verschillende verhalen: een non-fictie verhaal speciaal voor kinderen en  een aangrijpend verhaal over de ontmoeting tussen een kampbeul en een ex-gevangene van Auswitsch, een aantal jaren na de 2e Wereldoorlog.
Bewonderenswaardig hoe Loek zich inleefde in de zo verschillende verhalen en met veel expressie en intonatie in zijn stem de sfeer van de verhalen voelbaar maakte voor het publiek. Hij hield goed rekening met de verschillende doelgroepen en heeft duidelijk hart voor zijn vak! Bedankt Loek!.

Marianne van Doorn, Projectleider Project Vrijheidsverhalen.  

Staatsbosbeheer (SBB)
En daar stond ik dan. In het donker, midden op het Leersumse Veld bij een vuurkorf. Veel ouders met kinderen. Ik ben geen ouder en ik ben geen kind (meer). Maar het verhaal van Autumnus was heel spannend. Ik werd door de verteller meegevoerd door het bos, naar een oude kerktoren en daar ontmoette ik een uil..... O nee, het waren Autumnus en Timo die de uil zagen. Maar ik ook een beetje, door de goede manier van vertellen door jou, Loek. Dank hiervoor!
Susan, IVN Consulentschap Utrecht.

Opening Kunstmarkt Archem.
Je verhalen bij de opening van de Kunstmarkt in Archem over o.a. De Kraanvogel namen me innerlijk mee op reis.
Ik heb genoten! Dank je wel en veel goeds gewenst!
Wim Buddingh, aquarellist / fotograaf